Galleri

I vår öppna verkstad pågår arbetet vid våra drejskivor året runt.  Stengodsleran blir både till bruks- och unik keramik. Vi glaserar och dekorerar för hand med våra egna glasyrer och efter vi har bränt godset till 1280 grader kan du använda din Solhemkeramik i ugn

och diskmaskin till vardag och fest.

Här nedanför ser du bilder från vår verkstad och butik.

Richard Vakil
visar
akvarell och gicléetryck 

Om Richard Vakils Konstnärskap

Motiven är allt som oftast starkt relaterade till havet. Från början var det skrivandet som han mest ägnade sig åt, men det är även nu lika viktigt. Texterna handlar ofta om mänskliga relationer; kärleken, livet, närheten, frågorna, fundamenten. Medan bilderna får stå för det mer vilsamma som finns i naturen och allt det andra vi inte kan rå på. Målningarna gestaltar också människans ensamhet och utsatthet. Bilderna blir till ett slags spår av det som en gång varit.

Utställningen pågår 1 april-26 maj 2021 

Öppnig  skärtorsdagen 10 – 18

Varmt välkomna

richardvakil.se

IG: Richardvakil

Bilder från förra årets utställning

Bilderna nedan är från förra årets utställning. Konstverken är av Agneta Ekman

Agneta Ekman visar Trösta mig humlemor

Trösta mig humlemor
är utställningen och boken om allt imperfekt och ofullständigt i livet. En poetisk berättelse i bild och text om berget som stänger inne. Om det allra grövsta barbariska våld mot kvinnan. Om stigen som leder förbi. I allt detta måste jag utropa Trösta mig humlemor, för jag behöver tröst och skönhet för att leva. Slåtterblomman lyser mot mig med med sin porslins rena stjärna. Hon befruktar sig själv och viskar till mig att leta efter anden i gräset där hon-världen öppnas.
Humlemor, trösta mig!

 

Utställningen pågår till 31 augusti 2019

Se mer av Agneta och hennes verk:

http://www.agnetaekman.se/

https://youtu.be/NuB8UI1vUS8