Galleri

I vår öppna verkstad pågår arbetet vid våra drejskivor året runt.  Stengodsleran blir både till bruks- och unik keramik. Vi glaserar och dekorerar för hand med våra egna glasyrer och efter vi har bränt godset till 1280 grader kan du använda din Solhemkeramik i ugn

och diskmaskin till vardag och fest.

Här nedanför ser du bilder från vår verkstad och butik.

Per Berger
visar
Måleri

 

Per Berger

Min första större utställning med oljemåleri anknöt till ett tema som jag tyckte mig ha utläst hos Patrick White i dennes romaner Livets träd och De fyra utkorade m.fl: födelse, död försoning och uppståndelse. Vi föds till brist – vårt uppdrag är att söka det som helar oss. 

Utställningen var på Tjolöholms slott och året var 1987. Dessförinnan, från 1979, hade jag deltagit i några samlingsutställningar och ställt ut på ett par bibliotek.

Patrick White fick jag ögonen på genom att han erhöll nobelpriset. Kände stark samstämmighet med hans språk och läste hans romaner i ett tillstånd av frossbrytningar. Just då hängde jag mer eller mindre i luften efter att tackat nej till ett bra jobb-erbjudande i Paris, där jag arbetat under en tid. Jag insåg, delvis tack vare P W, att fick välja. det halvsumrande måleriet bröt fram, valde mig.  

Att gå sin egen väg kan vara svårt nog som solitär. Bildandet av familj och att bo ihop gjorde det än svårare trots/tack vara att min dåvarande fru var en lejoninna. Fem barn, två hundar, två katter, två kaniner, hästliv och segelbåt i kombination med ett för mig kontraproduktivt boende bidrog. Och annat inträffade, clouds came in my why…

 Kanske visar jag också några gamla målningar från förr, vet ej i skrivandes stund. Det natur-associativa måleriet har numera i stort sett tagit över.

Utställningen pågår 1 juni-28 augusti 2021 

Öppnig  1 juni 10 – 18

Varmt välkomna

 https://kvirr.se/perberger/

 

Bilder från tidigare utställningar

Bilderna nedan är av Agneta Ekman

Agneta Ekman visar Trösta mig humlemor

Trösta mig humlemor
är utställningen och boken om allt imperfekt och ofullständigt i livet. En poetisk berättelse i bild och text om berget som stänger inne. Om det allra grövsta barbariska våld mot kvinnan. Om stigen som leder förbi. I allt detta måste jag utropa Trösta mig humlemor, för jag behöver tröst och skönhet för att leva. Slåtterblomman lyser mot mig med med sin porslins rena stjärna. Hon befruktar sig själv och viskar till mig att leta efter anden i gräset där hon-världen öppnas.
Humlemor, trösta mig!

 

Utställningen pågick till 31 augusti 2019

Se mer av Agneta och hennes verk:

http://www.agnetaekman.se/

https://youtu.be/NuB8UI1vUS8