Galleri

I vår öppna verkstad pågår arbetet vid våra drejskivor året runt.  Stengodsleran blir både till bruks- och unik keramik. Vi glaserar och dekorerar för hand med våra egna glasyrer och efter vi har bränt godset till 1280 grader kan du använda din Solhemkeramik i ugn

och diskmaskin till vardag och fest.

Här nedanför ser du bilder från vår verkstad och butik.

PER G HANSON
visar
Salt energi

Pers egna tankar

”Mina vistelser i det salta och energirika havet är en stor del av min själ, där vistas jag året om i alla tänkbara förhållanden, oberoende av väder och årstid. Då jag är en van iakttagare och har lätt för att memorera i bilder, ger alla dessa ovärderliga intryck en härlig inspiration för mitt måleri i olika skepnader. Från abstrakt figurativt till helt abstrakt. Ljuset och färgerna skall ge betraktaren en upplevelse med positiv energi, målningen skall inte avslöja sig direkt utan ge överraskningar med tiden…”

 

Utställningen pågår 30 Maj – 29 augusti 2020

Vernissage lördagen 30 maj 12 – 16

Konstnärsmingel torsdag 9 juli 16 – 21

På grund av Coronaläget reserverar vi oss angående vernissage och konstnärsmingel.

Vi uppdaterar på vår fb-sida när det närmar sig.

Varmt välkomna

 

Se mer av PER G HANSON och hans verk:

perghanson.se

Bilder från förra årets utställning

Bilderna nedan är från förra årets utställning. Konstverken är av Agneta Ekman

Agneta Ekman visar Trösta mig humlemor

Trösta mig humlemor
är utställningen och boken om allt imperfekt och ofullständigt i livet. En poetisk berättelse i bild och text om berget som stänger inne. Om det allra grövsta barbariska våld mot kvinnan. Om stigen som leder förbi. I allt detta måste jag utropa Trösta mig humlemor, för jag behöver tröst och skönhet för att leva. Slåtterblomman lyser mot mig med med sin porslins rena stjärna. Hon befruktar sig själv och viskar till mig att leta efter anden i gräset där hon-världen öppnas.
Humlemor, trösta mig!

 

Utställningen pågår till 31 augusti 2019

Se mer av Agneta och hennes verk:

http://www.agnetaekman.se/

https://youtu.be/NuB8UI1vUS8